Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

22 Απριλίου, 2018

Ντοκουμέντα: -ΟΙ ΦΊΛΟΙ και ΟΙ ΣΎΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΉΣ" ΧΟΎΝΤΑΣ !!


Λίγους μετά το πραξικόπημα, το Σεπτέμβρη του 67 στον Έβρο, κάθονται στο τραπέζι ο πρωθ. της Τουρκίας (Ντεμιρέλ) με τον χουντικό πρωθ. Κ. Κόλλια.
Η χούντα προτείνει Ένωση Ελλάδας- Κύπρου και σε αντάλλαγμα δίνει σημαντικό μέρος της Δ. ΘΡΑΚΗΣ...
Επίσης δεν ήθελε με τίποτα να διεθνοποιηθεί το Κυπριακό (με σύμμαχο ΗΠΑ,ΝΑΤΟ).
Η Τουρκία απορρίπτει την πρόταση.

http://www.kathimerini.gr/919635/article/epikairothta/ellada/ellhnotoyrkikh-synanthsh-ston-evro


Η πολιτική της χούντας ερχόταν σε αντίθεση με αυτή της Κύπρου που ήθελε Κύπρο ανεξάρτητη και διεθνοποίηση του ζητήματος (με σύμμαχο την ΕΣΣΔ).

Τον Ιούλη του 74 χουντικοί αξιωματικοί κάνουν πραξικόπημα και στην Κύπρο σε συνεργασία με τη φασιστική κυπριακή ΕΟΚΑ Β που είχε φτιάξει ο Γρίβας* και ανατρέπουν τον Μακάριο.

Το πραξικόπημα οδήγησε στην επέμβαση των Τούρκων.
Πέντε μέρες μετά (20-7-74) η Τουρκία εισβάλει στην Κύπρο, κάτι που εξυπηρετούσε το ΝΑΤΟ.



***

Απρίλη-Μάης 1967: Μέσα σε ένα μήνα η χούντα είχε συλλάβει 6.138 πολιτικούς κρατούμενους μεταξύ αυτών και 235 γυναίκες (σύμφωνα με τον Παττακό).

Ιούνης 1967: Το Ισραήλ επιτίθεται με τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ιοραδία, Συρία και Ενωμένη Αραβική Δημοκρατία (ο πόλεμος των 6 ημερών). Η χούντα διέθεσε για τον πόλεμο αυτό τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

25 Ιούνη 67: Σε δηλώσεις του στην ¨Μακεδονία¨ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Σ.Ανδρεάδης δίνει τα εύσημά του στη χούντα, ¨που τόλμησε να πραγματοποιήσει ό,τι αι προηγούμεναι κυβερνήσεις δεν ήσαν ικανάι να πράξουν¨.



23 Αυγούστου 67: Ο πρωθ. της χούντας Κόλλιας δήλωσε ότι το καθεστώς στηρίζει πλήρως την αμερικάνικη επέμβαση στο Βιετνάμ.

3 Μαρτίου 1972: Η Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών ανακηρύσσει το δικτάτορα Παπαδόπουλο ισόβιο επίτιμο πρόεδρο της !!!!
Κι εκείνος τους διαβεβαίωσε: ¨Ειπέτε μας, τι άλλο θέλετε να σας δώσει η Πατρίς;...Σας προσφέρομεν όσα ζητήσατε...¨.!

1 Φλεβάρη 1973: Σύμφωνα με τον ¨Οικονομικό Ταχυδρόμο¨οι πλουσιότεροι Έλληνες έφτασαν να πήρώνουν σε φόρους ΛΙΓΟΤΕΡΑ από ό,τι οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης...

6 Οκτώβρη 1973: Ο αρχηγός του ναυτικού Αραπάκης, της χούντας, δηλώνει προς τον Αμερικάνο ομόλογό του: Χρησιμοποιείστε τις βάσεις σας στην Ελλάδα όπως θέλετε¨.

Στη φωτογραφία ο Παπαδόπουλος με τον επιχιερηματία και κατα καιρούς συνεργάτη της CIA, Τομ Πάπας.
-Ο Τομ Πάπας διετέλεσε μέλος στη εταιρεία 20th Century Fox...
Ο Πάπας είχε υπογράψει το 1962 αποικιοκρατική σύμβαση με την κυβέρνηση Καραμανλή για τη δημιουργία διυλιστηρίων πετρελαίου κ.α. εργοστασίων στην χώρα με την επωνυμία «Esso Pappas» εξασφαλίζοντας προνομιακή για αυτόν εκμετάλλευση της εσωτερικής αγοράς καυσίμων της Eλλάδας.
Ο Πάπας λοιπόν ανέλαβε τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Στην χουντική κυβέρνηση Κόλλια υπουργός δημόσιας τάξης διορίστηκε ο Παύλος Τοτόμης, υπάλληλος του Τομ Πάπας, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στην διοίκηση της ΕΤΒΑ...
Ο Τομ Πάπας διετέλεσε επίσης αντιπρόσωπος της Coca Cola στην Ελλάδα κι ανέπτυξε πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρας έχοντας το μονοπώλιο σε πολλούς τομείς και καμία υποχρέωση σε φόρους.
Τον Μάιο του 1972 θα απαλλαγεί, με απόφαση της χούντας, από τις αντισταθμιστικές υποχρεώσεις, για έξι αγροτοβιομηχανικές μονάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας...

Εδώ το ίνδαλμα των "αντισυστημικών"
χρυσαυγουλων με τον Τομ Πάπας



Εδώ το ίνδαλμα της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με τον Τούρκο πολιτικό Ισμέτ Ινονού
Έξι μήνες μετά την πρωθυπουργοποίηση του, ο Γ. Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην καθημερινή εφημερίδα της Κωνσταντινουπόλεως, Μιλιέτ, και που δημοσίευε η εφημερίδα αυτή στις 28 Ιουνίου 1968, δήλωσε:
 “Ακούγονται ακόμη οι φωνές του Ατατούρκ και του Βενιζέλου … Πρέπει να ενώσουμε τις δύο ακτές του Αιγαίου”.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος τον ρώτησε τότε εάν με την ένωση δύο χωρών εννοούσε ομοσπονδία. “Θέλω ιδιαιτέρως να υπογραμμίσω” απάντησε ο Παπαδόπουλος, “την πίστη μου στην αναγκαιότητα πραγματοποιήσεως αυτής της ομοσπονδίας … Εάν είχα μαγική δύναμη θα έκανα το παν για την πραγματοποίηση της ομοσπονδίας και θα οδηγούσα πάραυτα τον λαό μας προς αυτήν την κατεύθυνση”.



Στις 31 Αυγούστου 1971 σε ηλικία 74 χρόνων, όταν οι σχέσεις του Μακαρίου με τη δικτατορία των Συνταγματαρχών και ειδικά με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο είχαν ενταθεί, επέστρεψε κρυφά στην Κύπρο και ίδρυσε την ΕΟΚΑ Β΄, η οποία στελεχώθηκε κυρίως από πρώην άνδρες της ΕΟΚΑ και νέους που πίστεψαν ότι με τη δυναμική δράση θα πειθόταν ή θα εξαναγκαζόταν ο Μακάριος να ακολουθήσει τη γραμμή της ένωσης. Ο Μακάριος κάλεσε τον Γρίβα να εμφανιστεί και να δηλώσει τις προθέσεις του, προσφέροντάς του μάλιστα και θέση στην κυβέρνηση. Ο Γρίβας δεν εμφανίστηκε, και τον Οκτώβριο του 1971 διένειμε προκήρυξη με την οποία δήλωνε ότι θα αρχίσει ένοπλο αγώνα για την ένωση με την Ελλάδα. Η κυπριακή κυβέρνηση αντέδρασε με τη σύσταση νέας αστυνομικής μονάδας, του λεγόμενου «Εφεδρικού» η οποία εξοπλίστηκε με όπλα από την Τσεχοσλοβακία. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε κρίση στις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας. Υπό την πίεση της Ελληνικής κυβέρνησης, ο Μακάριος συναντήθηκε μυστικά με τον Γρίβα προκειμένου να γεφυρωθούν οι μεταξύ τους διαφορές. Ο Μακάριος δεν δέχτηκε τις προτάσεις του Γρίβα, η οργάνωση του οποίου από το 1972 εξαπέλυσε έντονη τρομοκρατική δραστηριότητα. Από το 1973 άρχισε η αποδυνάμωση της ΕΟΚΑ Β' λόγω καταστολής της δράσης της από την αστυνομία και της αποδοκιμασίας από την κυβέρνηση Παπαδόπουλου, ο οποίος τότε επιχειρούσε πολιτικοποίηση του δικτατορικού καθεστώτος. Ακολούθησαν δύο καθοριστικά γεγονότα, το πραξικόπημα Ιωαννίδη στην Ελλάδα (Νοέμβριος 1973) και ο θάνατος του Γρίβα (Ιανουάριος 1974). Μετά από το θάνατο του αρχηγού της, η ΕΟΚΑ Β' πέρασε στον έλεγχο του καθεστώτος Ιωαννίδη ακόμη περισσότερο.
Η ΕΟΚΑ Β συνέχισε να λειτουργεί και συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Μέλη της ΕΟΚΑ Β΄.

Αλιευμένα απ' την Σελίδα 

της σ. Κατερίνας !!!


************
Πριν λίγο:
 κάποια χρυσαυγουλα ετοιμάζουν βαλίτζα για άλλες παραλίες ?!!
Πάλι επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ που έχει Πει για την αναμόρφωση του πολιτικού προσωπικού της Τάξης της βαρβαρότητας:

Ναζιστικές ιστορίες με Χρήμα – «Τιμή» – Χρυσή Αυγή


Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις των ναζί της Χρυσής Αυγής όταν πρόκειται για «τιμή»! Και φυσικά όταν λέμε «τιμή» εννοούμε την τιμή που κοστίζουν οι ναζιστικές τους ιδέες. 

Με αφορμή την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή των ναζί της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριου Συναδινού, έχει εξελιχθεί δημόσια ένας «διάλογος» για το χρήμα. 

Ο Συναδινός στην ανακοίνωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων: 

«Προς λύπη μου όμως, διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω μκαι την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας».

Η Χρυσή Αυγή απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της ζητώντας πίσω την έδρα και τα λεφτά από τον Συναδινό: 

«Η Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Συνδέσμου καταδικάζει την κίνηση ανεξαρτητοποίησης του εκλεγμένου με την Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Συναδινού και τον καλεί άμεσα: 1. Να παραδώσει την έδρα στο κόμμα 2. Να τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το κόμμα…»

Ο Συναδινός σε ανάρτηση του δήλωσε στο ίδιο κλίμα …υψηλών ιδανικών: 

Με λίγα λόγια ναζιστικές ιστορίες στις οποίες οι ναζί της Χρυσής Αυγής μετατρέπουν – όταν πρόκειται για λεφτά – και τα συνθήματα τους… Κάπως έτσι:

Χρήμα – «τιμή» – Χρυσή Αυγή.


Μοίρασέ το
στα νεοναζιστικά μορφώματα του διαδικτύου που μάς ταχουν πρήξει για τον πατριωτισμό τους !!